Igår hade jag inte mycket på min lilla hylla i kylskåpet, men det blev ändå en riktigt hyfsad lunch som också kommer räcka ett par dagar! Rosmarin eller timjan till denna rätt kan snos från de flesta brittiska rabatter där de verkar växa i överflöd ;) Och fråga mig inte varför jag som fattig student hade färsk mozzarella hemma för det undrar jag med. Anyway, here we go!
Rotfruktsfrossa:
Du behöver: Rotfrukter (jag hade potatis och morötter), vitlök, timjan eller rosmarin, e-v olivolja, salt, svartpeppar, färsk mozzarella.
Värm ugnen till 200oC. Skär potatis och morötter (och alla andra gottiga, billiga rotfrukter du har hemma, eg. palsternacka eller rödbeta) i klyftor i lagom size och så pass många att de täcker en ugnsplåt. Hacka upp 2-3 vitlöksklyftor. Låt en klick smör smälta på ugnsplåten innan du lägger i rotfrukterna, och blanda gärna ut så att de olika sorterna ligger huller om buller (det är snyggast). Häll över lite olivolja och sedan den hackade vitlöken, färsk timjan, salt och svartpeppar. På med allt! Var gärna generös med kryddningen och blanda sedan runt. Och sen – skjuts in i ugnen! Plåten ska stå inne minst 40 minuter för maximal krispighet, men ta gärna ut den och blanda runt en eller två gånger så att inget bränner. När du tycker att det är ca 7-8 min kvar tills det är klart, ta ut plåten och dela mozzarellan med fingrarna och fördela mellan klyftorna. Den kommer bli alldeles perfekt gyllenbrun och fortfarande lite mjuk och go i mitten tills det är klart :) Avnjut dina underbara rotfukter med en fräsch grönsallad så är lunchen kirrad! Har man råd kan man ju även lägga till en kött- eller fiskbit ;)
Tre andra toppentips:
♥ Hemmarostade solrosfrön med salt. Gott till boken eller filmen!
♥ Feist ”Sealion Woman” - Chromeo Remix
♥ Hemmagjorda julkort!!
För övrigt är det 1a december idag. Vinter på riktigt. Men nu är det sängen för mig, blir tidig träning imorgon eftersom vi upptäckt att "Scrubs" sänds i dubbelavsnitt på Channel 4 klockan tio varje vardag :) Då går en halvtimme på cykeln fort ;) Kramar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar