söndag, februari 07, 2010

Socker och salt

Scones Studie:

Scones enligt Rachel (s.k sweet scottish scones): Avnjuts bäst till frukost, som snack eller efterrätt. Bakas med socker och får gärna innehålla någon typ av kanderad frukt som till exempel körsbär, aprikos eller persika. Gräddas i söta, separata bullar - gärna i form. Serveras med söt marmelad, sylt, clotted cream och en god kopp té.

Scones enligt Elin (s.k savoury swedish scones): Avnjuts bäst till frukost eller kvällsmat. Bakas inte med socker, men gärna med grahamsmjöl eller havregryn. Gräddas i runda kakor som naggas och delas på fyra för att sedan brytas i trekantiga delar. Serveras med smör, ost, marmelad och andra önskade smörgåspålägg, och gärna till en god kopp té.

Det är de små skillnaderna. Fick många konstiga blickar av Rachel och hon frågade titt som tätt om jag var riktigt frisk i huvudet, mjukost på scones? Något är ju fel på dig.. Trots våra skiljda scones-övertygelser och att vi egentligen bara kunde enas om att té var ett måste, lyckades vi faktiskt vispa ihop ett gäng underbara, fluffiga skapelser ändå. Vi hade en bak- och film dag idag, Rachel och jag. Förvandlade köket till vår fristad full med mjöl, bakpulver, film, värme och skratt - fri från alla tankar på världen utanför. Vi fick sätta händerna i något praktiskt, skapa något fint och mysigt tillsammans med lite bra film i bakgrunden, inte tänka så mycket på något som helst egentligen. Skönt. Och gott blev det :)

Salt möter sött: kultur-krock

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar