fredag, februari 26, 2010

Studentens lyxiga kycklinggryta med grön currypasta, vitlök och baslika!

(Räcker för 1 person i sex dagar om man är sparsam och äter mycket ris!)

Du behöver:

4 kycklingfiléer

1 burk cocosmjölk

2-3 msk grön currypasta (efter behag, är starkt!)

4 vitlöksklyftor

1 lime

En näve färska basilikablad

Olivolja

Basmatirisris

Dra igång riset och glöm inte det sen, för nu skriver jag inte mer om det! :) Tärna kycklingen i typ 2x2 cm, och lägg undan så länge. Finhacka vitlöken och fräs upp i olivolja i varm panna tills den börjar bli lite gyllenbrun. Släng i currypastan, men var försiktig för det sprätter mycket! Blanda ihop vitlöken och currypastan och låt det rosta lite gott tills vitlöken börjar bli mörk.

Ta blandningen ur pannan och lägg undan tills vidare. Ner med kycklingen och låt den bli precis genomstekt och få lite yta. Salt och peppar får man inte glömma! Lägg i curry-vitlöksblandningen och mixa runt ordentligt med kycklingen, låt steka i typ 2 min bara. (Kolla riset). På med cocosmjölk och skiva ner basilikabladen, pressa i limesaften. Ställ på medelvärme och rör om då och då, låt bubbla ihop sig typ 10-12min. Sen är det klart! Servera med en riktigt god, krämig avokado och lite ruccola! Mumms! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar