onsdag, april 24, 2013

Det går bra nu!

Under de senaste dagarna har vi haft riktigt flyt med vårt arbete och vi håller tummarna för att det fortsätter i samma takt. I söndags hade vi en intervju med huvudansvarige för stadens miljöskydds-utskott som varade i fyra timmar på ett av våra favoritcafeér, och i måndags morse var vi inbjudna som observatörer på ett möte som involverar alla huvudaktörer för i studie. Trots att mötet var på spanska så förstod vi de stora dragen och vad som var tydligt är att waste management är ett känsligt ämne eftersom det involverar så många ämnen, så som miljöskydd, hälsa, sanitet, och social inklusion/exklusion. Och som alltid; när det finns mycket pengar att hämta så är det många som vill ha en bit av kakan, och så är det även i sophanteringsbranschen. Mycket känslor och väldigt spännande!

Annars rullar det på som vanligt, solen skiner fortfarande och det är varmt i luften, och jag hoppas helt emot all sans och vett att det här underbara vädret ska hålla i sig fram till slutet av maj. Vintern är på väg och vi får nog räkna med temperaturer på mellan 8-15 grader, men så länge vi kan sola på uteplatsen tänker jag ignorera det. Out of sigh, out of mind (:

Den här veckan är späckad för oss med intervjuer måndag, onsdag och förhoppningsvis fredag, en spelning på en klubb där en av Jannas vänner sjunger ikväll, tre (!) kvälls/nattaktiviteter imorgon, inflyttningsfest för nyvunna norska vänner på fredag, och ytterligare en utekväll på lördag. Igår landade också en annan av Jannas vänner här i stan och nästa vecka kommer hennes föräldrar på besök. Mycket på g och allt lika roligt, och jag känner mig så oerhört priviligerad som får chans att både uppleva staden med allt den har att bjuda på, träffa nya människor till höger och vänster och samtidigt ha chans att göra ett arbete som känns spännande, inspirerande och viktigt. Det går bra nu!

Vi bor ca 20 minuters promenad från den stora parken söder om Palermo
som är ett skönt eftermiddagshäng när solen är framme.
Mys i solen
På Milion igår med gott vin och tapas
(ledsen för bildkvalitén!)
Lite tisdagslyx får man unna sig ibland (: 
Ett av de officiella fotona som togs under måndagens möte, kan ni hitta oss?
Psst: två allvarliga flickor till höger..  (:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar