onsdag, juni 12, 2013

Ilha Grande - sista dagarna

Nu har vi landat in på ett hotell i Rio, ätit massor av god mat i nästan 3 timmar på en Churrasceria och strosat en sväng på Copacabana. Livet är fint ibland. Men innan vi hamnade här i den tropiska feststaden mellan bergen så hade vi ett par fina sista dagar på Ilha Grande. Skulle varmt rekommendera denna lilla ö. Vi pratade med receptionisten på vårt lilla hotell (O Pescador) och hon bekräftade våra misstankar: vi hade råkat boka in en ö-vistelse under en av väldigt få optimala veckor på året:

- Perfekt väder: varken för varmt eller kallt med mellan 25-30 grader. Ingen överdriven hetta eller fukt alltså vilket gjorde att man kunde vandra en del utan att smälta ihop till en liten pöl på marken.
- Nästan inga turister (!!!) vilket gjorde att vi många gånger var ganska ensamma på stränderna, och det fanns gott om plats på hotell, restauranger, taxibåtar och utflyktsturer.
- Trots höstsäsong: konstant och härlig men inte för stark sol. Ljuvliga juni.

Detta är ön med stort P. P står för paradis, och trots att vi inom vår lilla grupp ändå är hyfsat beresta så tror jag att alla var lite tagna av lugnet på ön, vyerna, människorna och naturen. Det är så vackert så det nästan gör ont ibland, varesig man trekkar djungelstig till en makalös sandstrand eller svishar fram på däcket av en dykbåt med öns vackra, djungelklädda berg tornande på ena sidan och en ändlös, azurblå ocean på andra. Några fåglar seglar slött över lagunen på uppåtvindarna från havet. Knallröda solnedgångar, och hibiskusar och bouganvillea i full blom i rött, gult, lila och rosa. Ljuvligt. Det är många gånger vi tittat på varandra och bara skrattat åt att vi befunnit oss just där, just då, för livet verkar inte kunna bli skönare. Här kommer lite bilder från de senaste dagarna som jag hoppas kan förmedla lite av det lugna och sköna vi haft: 

Dynamit-Harry och en snubbe från Miami Vice på däck i Lagoa Azul (Blue Lagoon).
Några av medlemmarna i vår dyk-crew mår gott på däck på väg till dykplatsen.
En av de tidiga morgonbåtarna på väg från ön med turister till fastlandet. 
Morgonpigga dykare vid första dykplatsen, ett 70 m långt vrak från 1963 på 8-18,  m djupt. Första vrakdykningen för Johan och mig, mäktigt!
Dykare i vattnet på location #2, ett rev vid en ö där de flesta fick se både sköldpadda , blåsfisk och annat roligt.
På vår favoritrestaurang påstranden, fantastiskt goda fiskgrytor och Abraãos bästa läge.
Hungriga killar efter dykningen!
Kvällskativiteter inkluderade Caipirinhas, espresso och kortspel
Vår tur att tuffa över till fastlandet och ta bussen till Rio. Var ganska gott ändå.
Nöjd resenär (:
Utsikten från vårt hotellrum i Rio. Imorgon ska det uppräckas!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar